Droneflyvning er for mig en forholdvis ny hobby for mit vedkommende eller det er det rent faktisk ikke. Det er måske nærmere en gammel hobby, der aldrig rigtigt kom i gang – altså før nu.

Jeg forsøge engang for mange år siden, da quadcoptere lige var begyndt at komme på markedet, at lære at flyve med sådan en. Men det var før droner blev udstyret med diverse sensorer og automatik, du var i bogstavligste forstand “on your own” på alle måder – og man kan vist roligt sige at jeg aldrig fik lært og det projekt blev derfor relativt hurtigt langt på hylden 🙂

I dag flyver jeg mest med min DJI Air3, men min Mini 2SE bliver da også luftet en gang i mellem selv om jeg må erkende at det bliver sjældnere og sjældnere.

Et af målene da jeg valgte at tage “Projekt Droneflyvning” op igen var helt klart at det forhåbentligt kunne bruges til at få nogle fede billeder fra kapsejladser i kassen og indtil nu har Air3’eren været med ude over Aarhus-bugten et par gange og der er også kommet lidt billeder med hjem, hvor nogle af dem kan ses herunder.

I øjeblikket er jeg i gang med at lave en serie af videoer, der ganske enkelt skal vise udvikligen fra første forsøg på at designe en video baseret på waypoints – det eneste “dogme” kriterie jeg har sat op er at videoen skal vare cirka 4-5 minutter, samt at jeg ikke må starte helt forfra, men kun må tilrette/tilføje/fjerne waypoints med udgangspunkt i den seneste version. Herunder er en youtube playliste med videoerne som de ser ud indtil videre – videoerne er fra den gamle grusgrav ved Spørring.

Playlist: Waypoint flights demo

Måske kan man faktisk godt kan sige at: jeg har overtaget min fars gamle passion for fotografering – bare på en anden måde!