Lige som cirka 40% af den den danske befolkning, så er jeg også aktiv som frivillig – for mit vedkommende er det så i forbindelse med aktiviteter på vandet og for mestendels i forbindelse med kapsejladser. Det kommer nok meget naturligt, taget i betragtning af at jeg nærmest kunne ro før jeg kunne gå – til gengæld er det jo så sjovt at ham der altid har sejlet motorbåd og aldrig rigtigt sejlbåd i dag fungerer som baneleder…

Nogle spørger måske om hvorfor jeg lægger så megen energi i det frivillige arbejde? – og umiddelbart er svaret nok det samme, som det er for mange andre frivillige i det danske land (jf. frivillighed.dk):

  1. At gøre noget for lokalområdet – Ja ok, nogle vil nok kalde mit lokalområde for lidt stort, men ikke desto mindre 🙂
  2. Det sociale fællesskab med andre frivillige – og så betyder det altså også en del når såvel nuværende som tidligere sejlere kommer og siger tak for arbejdet!
  3. Beskæftige mig med noget der ligger inden for mit eget interesseområde og samtidig komme på vandet

 

Hvad laver en baneleder?

Ja – det er rent faktisk et rigtigt godt spørgsmål og det korte svar er at banelederen er den der har ansvaret for det, der foregår på selve kapsejladsbanen og nogle gange kan det så (i hvert tilfælde for mit vedkommende) også blive udførelsen af alle mulige andre opgaver før og efter sejladserne – særligt når det er på “hjemmebanen” i Aarhus.

 

Nogle af de events man husker

Der er ingen tvivl om, at der er nogle events der ligesom huskes lidt bedre end de andre og nogle store events jeg har haft fornøjelsen af at være med til at afvikle er f.eks:

  • Ocean Race (tidligere VOR) i Aarhus 2023 – NRO og styrmand for OR-fotografen
  • SailGP i Aarhus – Gruppemarchall
  • Hempel Sailing World Championships i Aarhus 2018 – Pin end startlinje

Nu er det jo ikke kun store events jeg deltager i – jeg har også fornøjelsen af at være baneleder for Aarhus Sejlklubs Kapsejladslinje i sejlerskolen hver onsdag, en opgave som jeg også med fornøjelse påtager mig og dermed kommer ud på Aarhusbugten hver uge.

Derudover er der også arrangementer som ikke direkte er kapsejlads, men stadig foregår i Sailing Aarhus regi der kan for eksempel nævnes: Sankthans aftens arrangement med bål på vandet, Kapsejladsmesse i Aarhus Internationale sejlsportscenter – hvor vi fortæller, alle dem der har lyst til at kigge forbi, om hvad det egenligt er vi går og laver i forbindelser med stævner. Men man må absolut heller ikke den store rejefest: Pink Cap Party der afholdes i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

 

Hvordan bliver jeg selv frivillig?

Hvis du synes noget af det lyder spændende og du selv ønsker at være frivillig i forbindelse med sejlsport, og det hvad enten det er på vand eller land – så er du mere end velkommen til at kontakte mig – så skal jeg meget gerne guide dig i den rigtige retning. Eller tage dig med på vandet på et startfartøj/en dommerbåd, hvis det er det der er ønsket for at finde ud af om det kunne være noget for dig.

…med håbet om at se dig som frivillig en dag!

Sankt Hans "bål" – 2023